Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τα Κοινωνικά Δίκτυα

 

Οι σελίδες “Bayer Hellas” στο Facebook και “Bayer Hellas” στο Instagram, παρέχονται από την Bayer Ελλάς ΑΒΕΕ (εφεξής η «Bayer Ελλάς») Όποιος κάνει κλικ στα κουμπιά "Like" ή “Follow”, στέλνει δεδομένα στο αντίστοιχο κανάλι  κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία δεδομένα είναι επίσης προσβάσιμα από την Bayer Ελλάς και την IPG MEDIABRANDS. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Bayer Ελλάς, δείτε εδώ τα στοιχεία εκδότη https://www.bayer.com/el/gr/greece-imprint

 

Α. Χειρισμός προσωπικών δεδομένων

Παρακάτω επιθυμούμε να σας πληροφορήσουμε σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν εσείς χρησιμοποιείτε το αντίστοιχοκανάλι κοινωνικής δικτύωσής μας. Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά παρακάτω, η νομική βάση για το χειρισμό των προσωπικών σας δεδομένων απορρέει από το γεγονός, ότι αυτού του είδους ο χειρισμός απαιτείται για να είναι διαθέσιμες οι λειτουργίες της Σελίδας που ζητούνται από εσάς (άρθρο 6, του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων).

 

Ι. Χρήση των Καναλιών Κοινωνικής Δικτύωσης

 

1. Χρήση σχολίων (comment-), μηνυμάτων (message-) και λειτουργιών συνομιλίας (chat-)

Μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας μαζί μας μέσω των λειτουργιών comment-, message-, και chat- που είναι διαθέσιμες στη Σελίδα μας. Η πληροφορία που θα μας παράσχετε στα εν λόγω πλαίσια θα επεξεργαστεί αποκλειστικά για το σκοπό απάντησης σε εσάς, εκτός αν αναγράφεται κάτι διαφορετικό στην παρούσα Δήλωση Προσωπικών δεδομένων. 

 

2. Πληροφόρηση αναφορικά με ανεπιθύμητες ενέργειες και παράπονα ποιότητας

Η εν λόγω Σελίδα ούτε αποσκοπεί αλλά και ούτε έχει σχεδιαστεί για επικοινωνία αναφορικά με ανεπιθύμητες ενέργειες, έλλειψη θεραπευτικής δράσης / αποτελεσματικότητας, σφάλματα σε σχέση με τη φαρμακευτική αγωγή, φαρμακευτικά προϊόντα γκρίζας ζώνης και πλαστά, μη ορθή χρήση ή χρήση εκτός εγκεκριμένης ένδειξης, παράπονα ποιότητας ή/και άλλα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια ή την ποιότητα των προϊόντων της Bayer. Εάν θέλετε να αναφέρετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια (παρενέργεια) ή παράπονο σχετικά με την ποιότητα των προϊόντων, παρακαλείσθε να απευθυνθείτε σε επαγγελματία υγείας (π.χ. ιατρό ή φαρμακοποιό) ή στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ). Μπορείτε επίσης, να απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο Φαρμακοεπαγρύπνησης της Bayer Ελλάς στο τηλ. 210 6187500, fax: 210 6187 522, email: pv.smbs@bayer.com 

Εάν παρόλα αυτά αναφέρετε σε εμάς ανεπιθύμητες ενέργειες ή άλλα ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια ή/και ποιότητα των προϊόντων της Bayer, είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε την εν λόγω επικοινωνία σας και ενδεχομένως να χρειάζεται να επικοινωνήσουμε μαζί σας για διευκρινίσεις. Συνεπακόλουθα, θα πρέπει να ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές υγείας για τα ζητήματα που μας αναφέρατε. Σε αυτό το πλαίσιο, ενδέχεται η πληροφορία σας να διαβιβαστεί, υπό ψευδοανωνυμοποιημένη μορφή, δηλαδή καμία πληροφορία η οποία σας ταυτοποιεί απευθείας δε θα διαβιβαστεί περαιτέρω. Ενδέχεται επίσης να χρειαστεί να προωθήσουμε αυτές τις αναφορές σε εταιρείες του Ομίλου μας καθώς και σε συνεργάτες μας, στο βαθμό που αυτές/αυτοί είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τις αντίστοιχες αρμόδιες αρχές τους υγείας.

 

3. Χρησιμοποίηση της λειτουργίας like

Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί τη like επιλογή στέλνει πληροφορία στον πάροχο της πλατφόρμας, ο οποίος επίσης μας προμηθεύει με συνολική πληροφόρηση αναφορικά με τη μέση ηλικιακή κατανομή, τόπο κατοικίας, φύλο, γλώσσα και δραστηριότητα όλων των χρηστών που έκανα χρήση της επιλογής like σε σχέση με τη σελίδα μας. Σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνουμε καμία πληροφορία αναφορικά με άτομα ή μικρές ομάδες χρηστών. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα δεδομένα τα οποία συλλέγει σε αυτό το πλαίσιο ο πάροχος της πλατφόρμας, παρακαλώ συμβουλευτείτε την παρακάτω (υπό Δ) αναφερόμενη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων του παρόχου της πλατφόρμας.

ΙΙ. Πλατφόρμα Διαχείρισης Καναλιών Κοινωνικής Δικτύωσης

Χρησιμοποιούμε πλατφόρμα για να διαχειριζόμαστε τις σελίδες και το περιεχόμενό τους της Bayer Ελλάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και για να διαχειριζόμαστε την αλληλεπίδραση των επισκεπτών με τις σελίδες μας (άρθρο 6, Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων). Η πλατφόρμα διαχείρισης των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης της Bayer Ελλάς, επιτρέπει την ανάλυση της αλληλεπίδρασης των επισκεπτών μας με τις επίσημες σελίδες μας στο Facebook και το Instagram.

 

 • εμφάνιση των πιο ενεργών χρηστών
 • εμφάνιση σκορ ποιότητας σχολιασμών
 • εμφάνιση προφίλ βασικών influencers και top ακολούθων των σελίδων
 • φιλτράρισμα κακόβουλων μηνυμάτων

 

Διατηρούμε ιστορικό της αλληλεπίδρασης των χρηστών με τα επίσημα κανάλια της Bayer Ελλάς στο Facebook και το Instagram, για όσο διάστημα η αλληλεπίδραση υπάρχει από την πλευρά του χρήστη προς εμάς. Διαγράφουμε το ιστορικό, εάν δεν υπάρχει αλληλεπίδραση με εμάς για πάνω από 2 έτη.

 

III. Πλατφόρμα για Social Media Listening

Η Bayer Ελλάς χρησιμοποιεί πλατφόρμα "social media listening" που παρακολουθεί, καταγράφει και αναλύει όλες τις ειδήσεις / αναρτήσεις / συζητήσεις / βίντεο σε Web & Social Media, που αφορούν την ίδια. Η χρήση της πλατφόρμας αφορά αποκλειστικά σε περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο δημοσίως, ώστε να:

 

 • παρακολουθεί το περιεχόμενο βάσει λέξεων κλειδιά στα social media κανάλια
 • παρακολουθεί τον όγκο συζητήσεων όταν οι χρήστες αλληλεπιδρούν με την ίδια
 • βλέπει οπτικοποιημένη ανάλυση των συζητήσεων γύρω από την ίδια σε συγκεκριμένες περιόδους
 • αναζητά, φιλτράρει και αναλύει τις επικοινωνίες
 • παρακολουθεί τις απόψεις, τις αναρτήσεις ή τις αλληλεπιδράσεις που γίνονται δημόσια στα social media κανάλια, οι οποίες είναι σημαντικές για εμάς.   

 

Η Bayer Ελλάς χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που λαμβάνει από την πλατφόρμα social media listening για να:

 

 • κατανοήσει καλύτερα την ποιότητα των σχολίων, τις προθέσεις, τη διάθεση και τις τάσεις της αγοράς καθώς και για να κατανοήσει καλύτερα τους χρήστες ή τους πελάτες της ώστε να παρέχει ακόμα καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών και προιόντων
 • εντοπίσει ανεπιθύμητες ενέργειες, έλλειψη θεραπευτικής δράσης ή/και αποτελεσματικότητας, σφάλματα σε σχέση  με φαρμακευτική αγωγή, φαρμακευτικά προϊόντα γκρίζας ζώνης, παράπονα ποιότητας ή/και ασφάλειας των προϊόντων μας.

 

Η Bayer Ελλάς χρησιμοποιεί την πλατφόρμα social media listening, βασιζόμενη στη νομική βάση της νόμιμης άδειας που επιτρέπει την επεξεργασία που είναι απαραίτητη για την επιδίωξη του έννομου συμφέροντος, δηλαδή τους σκοπούς που περιγράφονται παραπάνω για τους οποίους χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα (άρθρο 6, Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων).

 

Α. Πληροφόρηση σχετικά με τα δεδομένα σας

Έχετε γενικά τα παρακάτω δικαιώματα με βάση την εφαρμοστέα νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων: 

 

 • Δικαίωμα ενημέρωσης για τα προσωπικά σας δεδομένα που αποθηκεύονται από εμάς. 
 • Δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση, διαγραφή ή την περιορισμένη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.
 • Δικαίωμα να εναντιωθείτε σε επεξεργασία για λόγους δικού μας εννόμου συμφέροντος, δημοσίου συμφέροντος ή δημιουργίας προφίλ, εκτός εάν μπορούμε να αποδείξουμε ότι υφίστανται υποχρεωτικοί λόγοι, δικαιώματα και ελευθερίες που υπερισχύουν των συμφερόντων σας, δικαιωμάτων και ελευθεριών σας, ή ότι τέτοιου είδους επεξεργασία πραγματοποιείται για σκοπούς ισχυρισμού, υπεράσπισης ή άμυνας νομικών αξιώσεών μας.
 • Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων.
 • Δικαίωμα υποβολής παραπόνου / καταγγελίας σε αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.
 • Μπορείτε ανά πάσα στιγμή με μελλοντική ισχύ να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας στη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών σας δεδομένων. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο κεφάλαιο παραπάνω, όπου περιγράφεται η επεξεργασία των δεδομένων βάσει συγκατάθεσης. Εάν θέλετε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, παρακαλώ απευθύνετε το αίτημά σας στα παρακάτω (υπό Β) στοιχεία επικοινωνίας.

 

Β. Επικοινωνία

Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων, παρακαλούμε να μας στείλετε προσωπικό μήνυμα μέσω της λειτουργίας message στη Σελίδα μας ή να επικοινωνήσετε με την Επικεφαλής προστασίας προσωπικών δεδομένων της εταιρείας μας: Σωρού 18-20, 15125, Μαρούσι, Αττική, ή με την Επικεφαλής προστασίας προσωπικών δεδομένων του Ομίλου Bayer: Group Data Protection Officer Bayer AG Λεβερκούζεν

 

Γ. Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από τον πάροχο της πλατφόρμας

Παρακαλώ σημειώστε ότι ο πάροχος της πλατφόρμας της εν λόγω Σελίδας θα επεξεργαστεί επίσης και αυτός τα προσωπικά σας δεδομένα όταν επισκέπτεστε τη Σελίδα μας. Για περαιτέρω πληροφορία, παρακαλώ συμβουλευτείτε τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων του παρόχου της πλατφόρμας της εν λόγω Σελίδας.

 

Δ. Τροποποίηση δήλωσης προστασίας προσωπικών δεδομένων

Μπορεί να ανανεώνουμε τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων από καιρό σε καιρό. Οποιαδήποτε ανανεωμένη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων θα δημοσιεύεται στη Σελίδα μας. Οι οποιεσδήποτε τροποποιήσεις θα ισχύουν από τη δημοσίευσή τους στη Σελίδα μας. Σας συνιστούμε να επισκέπτεστε τακτικά τη Σελίδα μας για να ενημερώνεστε για πιθανές ενημερώσεις.

 

IV. Disclaimer

Η Bayer Ελλάς δεν είναι υπεύθυνη για υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή τη σελίδα Facebook από τρίτους. Η Bayer Ελλάς αποποιείται ειδικά κάθε ευθύνη για αξιώσεις ή ζημίες που μπορεί να προκύψουν από οποιαδήποτε δημοσίευση σε αυτόν τον ιστότοπο από τρίτους. Η Bayer Ελλάς δεν έχει καμία ευθύνη ή συστάσεις σχετικά με θέματα που δε σχετίζονται με τα προϊόντα της, τις ενδείξεις αυτών και την εγκεκριμένη χρήση τους. Ως εκ τούτου, δεν έχει καμία ευθύνη ή συστάσεις σχετικά με θέματα που αφορούν στην ιατρική πρακτική και την υγεία, τη διάγνωση ή/και τη θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συμβουλέψουμε ή να σχολιάσουμε σε μεμονωμένους ασθενείς την ιατρική τους κατάσταση και τη θεραπεία τους. Είναι πολύ σημαντικό οι ασθενείς να συμβουλεύονται έναν επαγγελματία υγείας που γνωρίζει το ιατρικό ιστορικό και το ιστορικό θεραπείας του ασθενούς. Συνεπώς, οι πληροφορίες που παρέχονται στις σελίδες των social media καναλιών της Bayer Ελλάς, δεν αποσκοπούν σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουν τη συμβουλή ενός επαγγελματία υγείας και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως σύσταση. Για ερωτήσεις σχετικά με τις σελίδες  “Bayer Hellas”, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο +30 21 0618 7500 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info.gr@bayer.com